Mellandagsrea på Powerfruits ekologiska smoothie mix och kryddor

Passa på att fynda fantastiskt goda och näringsrika, ekologiska powersmoothies och kryddor från Powerfuits på vår mellandags rea! www.kallnaturkompani.com/natbutik

”POWERFRUITS

Vi är idag ett av Sveriges snabbast växande varumärken inom distribution av högkvalitativa ekologiska (RAW) produkter till svenska företag, återförsäljare och privatpersoner inom kategorierna torkad frukt, superbär, nötter, frön, rötter och kryddor.

Vårt företag, som är beläget i Vellinge i södra Skåne, är sedan mer än 8 år tillbaka ekologiskt certifierat, och det är även här i Skåne som vi packar våra ekologiska produkter. Utöver den höga kvaliteten på våra leverantörer och råvaror så är vår produkthantering oerhört viktigt för oss. Det är därför vi med stolthet förser alla våra förpackningar med stämpeln nedan – ett bevis på vårt hantverk.

KÄLLA www.powerfruits.se

 

12-pack Kall Kombucha 500ml – FRI FRAKT I DECEMBER

Under december månad erbjuder vi fri frakt på en kartong med 12 flaskor Kall Kombucha 500ml. Fyll på med goda bakterier och håll magen nöjd under jul och nyårs perioden och inpå det nya året, vi bjuder på frakten!

Kall Kombucha är ett helt naturligt, fermenterat te, lätt kolsyrat som bryggs på te, socker och kombucha kultur bestående av levande bakteria och jäst.12-pack Kall Kombucha 500ml

Prova på vår ekologiska gurkmeja te-latte kryddmix – fri frakt under november månad!

Under november månad erbjuder vi fri frakt på vår ekologiska gurkmeja te-latte kryddmix inom Sverige! Om du inte har smakat gurkmeja te eller latte innan, prova något nytt! Anti-inflammatorisk, värmande, energi-givande, läkande och en ny smak! Intresserad? Nyfiken? Recept finns på produktens baksida för både te och latte och det tar max 5 min att förbereda en kopp kryddigt te eller en läkande latte! En 60 gr påse räcker till 60 koppar!

Ekologisk Gurkmeja Te/Latte Kryddmix 60gr (60 portioner)

 

Ses vi på Åre höstmarknad?

Sista helgen i September så kommer Kall Natur Kompani finnas på Åre höstmarknad! I produktsortimentet finns våra egna gårdsprodukter, Kall Kombucha och Gurkmeja Te-Latte Kryddmix och även andra natur produkter och livsmedel från Munchy Seeds rostade fröer i olika smaker som chilli, honung, omega och choklad, Powerfruits ekologiska kryddor och smoothie mix, Pure Potions skincare, Lifesaver Ört teer och bärnstens halsband/armband till barn och vuxen. Välkomna!

Ekologisk Gurkmeja Te-Latte Kryddmix- en ny gårdsprodukt

Vår nya gårdsprodukt, en Ekologisk Gurkmeja Te-Latte Kryddmix bestående av gurkmeja, ingefära och svartpeppar. 

Gurkmeja är en av de nyttigaste kryddorna somfinns med kraftfulla anti-inf lammatoriska och läkande ämnen. Den är dessutom en start antioxidant.

Gurkmeja består till 5% av färgämnet curcumin, och det är denna viktiga beståndsdel som gör gurkmejan så effektiv, speciellt vid inf lammatoriska processer. Det finns över 7000 vetenskapliga studier publicerade på gurkmeja och den aktiva ingrediensen curcumin med dess läkande effekt. Den indiska läkekonsten Ayurveda har använt gurkmeja i tusentals år för att behandla diverse invärtes och utvärtes sjukdomar.

Vår ekologiska Gurkmeja Te/Latte Kryddmix består av ekologisk gurkmeja, ekologisk ingefära och ekologisk svartpeppar och vi har
blandat dessa kryddor för att den aktiva ingrediensen i svartpeppar, piperin, ökar upptaget av curcumin i kroppen enormt. Ingefäran ökarden anti-inflammatoriska effekten ytterligare.

Resultatet blir ett kryddigt te, med välgörande egenskaper, eller en lyxig, läkande latte.

Ekologisk Gurkmeja Te/Latte Kryddmix 60gr (60 portioner)

 

 

 

 

Vår egen Kombucha från Sölvsved

Kall Kombucha 500ml

Varför har vi valt att brygga Kombucha?

När vi bodde i Storbrittannien så var vi bjudna på lunch till en kompis vars hälsointresse  och kunnande alltid imponerade på mig.  Hon frågade mig om jag ville prova en ”dryck” som hon bryggde hemma, och sa dessutom att hon och hennes familj hade inte haft en förkylning på fyra år sedan dom börjat dricka denna ”dryck”. Nyfiken som jag var, var jag ju tvungen att prova och drycken presenterades i en väldigt fin flaska och färgen såg ut lite som champagne eller cider plus att den såg ut att vara kolsyrad.  Lukten var lite annorlunda, något jäst, och jag kunde inte likna den vid någoting jag provat tidigare. Jag smakade, och det som slog mig var en torrt cider lik, kolsyrad, men också lite jäst smak. Väldigt annorlunda, men faktiskt ganska god. Jag blev intresserad av att veta mer om denna dryck som skulle vara så fantastisk. Hon visade mig hur jäst och bakterie kulturen såg ut och första intrycket var att den påminde om någon slags svamp….inte speciellt tilltalande…kunde detta verkligen vara något hälsosamt…??  Jag fick en bit av denna ”kultur” med mig hem med exakta instruktioner hur jag skulle gå tillväga. Inom 7 dagar, så skulle jag ha min första kombucha. Jag gjorde som det stod, bara det att jag täckte över brygget med ett luft tätt lock, ingen bra ide, det skulle ju vara lufthål, helst en linnehandduk över brygg hinken så att inget kan komma åt kombuchan, men samtidigt så får den luft. Så det blev ingen kombucha för mig alls. Detta var ungefär två veckor innan vi flyttade hem till Sverige. Flytten tog över och jag tänkte inte så mycket mer på Kombuchan, men så hörde jag talas om ett ställe där man kunde köpa Kombucha kulturer som var förpackad på ett sätt vilket betydde att dom kunde packas i resväskan! Genialt! Precis innan flyttlasset gick så for jag iväg och köpte 2 kombucha kulturer, lade ner dom i resväskan och några dagar senare packade upp dom i Sölvsved i vårt nya hem! Den här gången gick det bättre och jag hade köpt på mig ordentliga brygghinkar, special tillverkade med tappkran och allt. Jag började så smått och efter en lång första bryggtid smakade min första kombucha. Den hade blivit vinäger och smaken var inte alls vad jag hade hoppats, och dessutom, vart var kolsyran? Efter ytterligare några tappra försök gick det bättre, jag lärde mig när jag skulle tappa den färdiga drycken för att den inte skulle bryggas för hårt. Men under denna tid hade effekten av kombuchan börjat noteras dels av mig och min omgivning. Jag märkte att om jag började känna mig förkyld, så drack jag kombucha. Det gick inte att undgå att min förkylning förkortades och ibland bröt den inte ut. Min mage började bli bättre och jag kände att jag mådde bättre, fick mer energi, en näringskick. Jag fick liknande feedback från dom som provat mitt ”brygg”. 

Det var då jag bestämde att detta skulle bli vår första produkt, den var perfekt och passade in helt och hållet i den filosofi och produkt egenskaper jag sökte för Kall Natur Kompani.  Nu var det bara den där smaken som var en utmaning….

Ett år senare har jag jobbat fram en smak och kvalite på Kombuchan som har beskrivits som ”lite cider smak, med en aning honung och en kolsyrad kick”. Jag brygger enbart med ekologiska ingredienser: ekologiskt rårörsocker, ekologiskt grönt te och ekologiskt vitt te, vilket har förvandlat smaken på den färdiga drycken till någonting man vill dricka och tycker är gott att dricka. Det har också visat sig i många fall att tycker man om den, då är det ganska säkert att kroppen behöver den…

Men hur hälsosam är den?

Kombucha är ju en sån där naturdryck som enligt historien har kallats ”livets elixir” och det är många som höjer på ögonbrynen och tänker, ja, ja…det där har vi hört förut…men det börjar nu uppdagas, också av den mer vetenskapliga världen att denna dryck är mer än en myt.

Så sent som i Februari 2017 visades på brittisk tv programmet ”Trust me, I’m a doctor”, där varje vecka olika påstående testas av läkare och vetenskapligt folk för att antingen stärka eller söndra.  Ett avsnitt handlade om Probiotika och det bästa sättet att förse magen med goda bakterier  där fermenterade drycker och livsmedel, Kombucha inkluderat, kom ut på topp!

 

Kurera skriver följande:  6 hälsofördelar med kombucha

1. Detoxeffekten

Kombucha är kraftfullt detoxande. Det har i studier visat sig kunna skydda levercellerna från skadliga verkningar av toxiner. Forskarna tror att effekten kommer av kombuchans antioxidanta aktivitet.

2. Matsmältningen
Just denna starkt antioxidanta effekt gör att kombuchan kan neutralisera skadliga fria radikaler som kan störa matsmältningssystemet. Drycken innehåller dessutom stora mängder välgörande enzymer och probiotika vilket är välkända välgörare för matsmältning och mag- och tarmhälsan.
Användare har upplevt lindring av magkatarr, läckande tarm, halsbränna och candida. Det kan vara bra att veta att magproblem ibland blir sämre innan de blir bättre, precis samma effekt kan upplevas i början vid intag av kombucha. Ge inte upp, det blir (oftast) bättre!

3. Energin
Det naturliga innehållet av järn och B-vitaminer kan hjälpa till att bekämpa trötthet och utmattning. Det förbättrade järnvärdet bidrar till bättre syresättning. Det i sin tur stimulerar energiproduktionen på cellnivå.

4. Immunförsvaret
Kombinationen av antioxidanter, c-vitamin och probiotika gör kombucha till en naturlig booster för immunförsvaret.

5. Lederna
Kombucha är laddat med glukosaminer som naturligt ökar produktionen av hyaluronsyra. Detta förbättrar bevarandet av kollagenet och kan lindra smärta från artros. Förutom stöd för lederna bidrar en förbättrad kollagenstatus till att minska uppkomsten av rynkor och ålderstecken på huden.

6. Viktnedgången
En studie utförd 2005 indikerade att kombucha kan förbättra ämnesomsättningen och begränsa fettinlagringen. Även om det behövs fler studier innan resultaten kan bekräftas är det ett rimligt resonemang att kombucha kan stödja viktminskning eftersom det har ett högt innehåll av ättiksyra (likt äppelcidervinäger) och polyfenoler, som båda har visat sig bidra till att öka viktminskning.

Av: Therese Hagberg

Källa: Wisemindhealthybody.com